Bryllup

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

I kan blive gift i Horsens Klosterkirke eller Hospitalskirken, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem af folkekirken.

I kan hente yderligere oplysninger på www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/bryllup

Det skal i gøre

Der er en række praktiske ting, I skal have styr på:

1. Lav en aftale: I skal ringe til kirkekontoret på 75 62 56 38 tast 1 for at aftale en dato for brylluppet. I kan blive gift i Horsens Klosterkirke eller Hospitalskirken, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i Folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem. Når I har aftalt en dato for brylluppet, skal I selv kontakte en af sognepræsterne telefonisk, ca. en måned før brylluppet, for at aftale et tidspunkt for en samtale.

2. Skaf en prøvelsesattest: I skal have en prøvelsesattest fra kommunen, som I skal aflevere på kirkekontoret beliggende Borgergade 32 i Horsens. For at få en prøvelsesattest, skal I udfylde og aflevere en ægteskabserklæring. Kontakt Borgerservice for yderligere information eller borger.dk

3. Vælg vidner: Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen og meddeles til
Kirkekontoret senest 14 dage forud for brylluppet på kloster.sogn@km.dk

4. Vælg navn: Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om det. Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal
I i god tid inden vielsen lave ændringen på borger.dk.

Samtale med præsten

Alle kommende brudepar i Horsens Klostersogn bliver inviteret til en samtale med en af sognepræsterne.

I skal snakke om alt det praktiske i forbindelse med vielsen, vælge salmer, og sognepræsten vil gerne høre jer fortælle lidt om jer selv og jeres forhold, så han/hun kan bruge det i sin tale ved vielsen.

I bedes selv tage telefonisk kontakt til sognepræsten for at aftale en samtale, når I har
henvendt jer til kirkekontoret på 75 62 56 38 tast 1